Menu

Englannin valioliiga

vedonlyönti247.fi | Englannin valioliiga

Englannin Valioliiga on Englannin korkein jalkapallon sarjataso, jossa pelaa 20 jalkapalloseuraa. Kaudella 2023-2024 hallitseva mestari on Manchester City. Valioliigassa pelataan kaksi kertaa kauden aikana, kotona ja vieraissa, jolloin jokainen seura kohtaa toisensa. Kauden päätteeksi kolme viimeiseksi sijoittunutta joukkuetta putoaa Mestaruussarjaan ja Mestaruussarjan kaksi parasta nousee suoraan Valioliigaan. Valioliigalla on myös suuret televisiointioikeudet, jotka tuovat seuroille merkittävää taloudellista hyötyä.

Valioliigan joukkueet kaudella 2023-2024

Valioliigan kaudella 2023-2024 pelaavat joukkueet ovat:

 • Arsenal
 • Aston Villa
 • Bournemouth
 • Brentford
 • Brighton & Hove Albion
 • Burnley
 • Chelsea
 • Crystal Palace
 • Everton
 • Fulham
 • Liverpool
 • Luton Town
 • Manchester City
 • Manchester United
 • Newcastle United
 • Nottingham Forest
 • Sheffield United
 • Tottenham Hotspur
 • West Ham United
 • Wolverhampton Wanderers

Jokaisella joukkueella on omat stadionsa ja päävalmentajansa.

Valioliigan mestarit

Valioliigan mestarit kausilta 1993-2023 ovat seuraavat:

 1. Manchester United – 13 mestaruutta
 2. Manchester City – 7 mestaruutta
 3. Chelsea – 5 mestaruutta
 4. Arsenal – 3 mestaruutta
 5. Blackburn Rovers, Leicester City ja Liverpool – 1 mestaruus kullekin

Mestaruuksien voittaminen ratkaistaan kauden päätteeksi joukkueille, jotka ovat keränneet eniten pisteitä otteluissa. Nämä joukkueet ovat hallinneet Valioliigaa menestyksellä ja jättäneet jälkensä sen historiikin. Viimeisten kolmen vuosikymmenen aikana he ovat olleet Valioliigan kirkkaimmat tähdet.

Eniten otteluita pelanneet Valioliigan pelaajat

Valioliigassa on vuosien varrella nähty monia legendaarisia pelaajia, jotka ovat tehneet vakuuttavan uran kentällä. Tässä muutamia esimerkkejä pelaajista, jotka ovat pelanneet eniten otteluita Valioliigassa.

 1. Gareth Barry: Gareth Barry on Valioliigan kaikkien aikojen ottelumäärässä kärjessä 653 ottelullaan. Barry edusti urallaan muun muassa Aston Villaa ja Manchester Cityä.
 2. Ryan Giggs: Toisena listalla on legendaarinen Manchester Unitedin pelaaja Ryan Giggs, joka pelasi yhteensä 632 ottelua Valioliigassa. Giggs on edustanut vain yhtä seuraa koko uransa ajan.
 3. Frank Lampard: Frank Lampard saavutti hienot 609 ottelun lukeman Valioliigassa. Hän edusti pelaajauransa aikana muun muassa Chelseaa ja Manchester Cityä.

Nämä pelaajat ovat jättäneet jälkensä Valioliigan historiaan pitkillä ja menestyksekkäillä urillaan. He ovat esimerkkejä pelaajista, jotka ovat sitoutuneet seuraamaan ja edustamaan Valioliigaa vuosikaudet.

Eniten maaleja tehneet Valioliigan pelaajat

Valioliigan kaikkien aikojen eniten maaleja tehneet pelaajat ovat:

 1. Alan Shearer (260 maalia)
 2. Wayne Rooney (208 maalia)
 3. Andrew Cole (187 maalia)

Nämä pelaajat ovat olleet maalintekotilastoissa erittäin menestyneitä ja jättäneet jälkensä Valioliigan historiikin. Alan Shearerin maalimäärä on vaikuttava, saavuttaen 260 maalia urallaan. Wayne Rooney ja Andrew Cole ovat myös tehneet merkittävät määrät maaleja Valioliigassa, saavuttaen 208 ja 187 maalia vastaavasti. Heidän panoksensa ovat auttaneet joukkueitaan menestymään ja luoneet ikimuistoisia hetkiä Valioliigan historiassa.

Tulot ja televisiointioikeudet Valioliigassa

Valioliigassa pelaaminen merkitsee joukkueille merkittäviä tuloja. Valioliigan seuroilla on suuret tulot, jotka koostuvat erilaisista lähteistä. Yksi tärkeimmistä tulonlähteistä on televisiointioikeudet.

Valioliigaan nousevan joukkueen tulot voivat nousta jopa 90 miljoonaan euroon. Tämä tuo seuralle taloudellista vakautta ja mahdollisuuksia hankkia uusia pelaajia ja kehittää joukkuetta. Suuret tulot mahdollistavat myös seuran infrastruktuurin kehittämisen ja laadukkaan valmennuksen tarjoamisen pelaajille.

Televisiointioikeudet ovat olennainen osa Valioliigan taloudellista mallia. Valioliigan ottelut tavoittavat valtavan määrän katsojia ympäri maailmaa, ja televisiointioikeuksista maksetaan huomattavia summia. Valioliiga on solminut televisiointisopimuksia eri maiden kanssa, ja jokaisella maalla on omat televisioyhtiönsä, jotka lähettävät Valioliigan otteluita suorana lähetyksenä.

Suomessa Valioliigaa esittää V Sport. Britanniassa televisiointioikeudet ovat satelliittiyhtiö BSkyB:n Sky Sportsilla ja valtiollisen teleyhtiö British Telecomin BT Sportilla. Nämä yhtiöt tarjoavat laajan kattavuuden Valioliigan otteluista ja tuovat sarjan jännityksen suoraan television ruutuihin.

Englannin Valioliiga tänään

Englannin Valioliigassa pelataan päivittäin useita otteluita, joista saa viimeisimmät tulokset ja uutiset seurattua Valioliigan viralliselta verkkosivustolta tai eri urheilu-uutissivustoilta. Otteluiden tulokset ja kohokohdat päivittyvät reaaliajassa ja tarjoavat tuoreimmat tiedot Valioliigan tapahtumista.

Johtopäätös

Englannin Valioliiga on yksi maailman arvostetuimmista jalkapallosarjoista. Kauden päätteeksi mestaruuden voittanut joukkue kruunataan sarjan parhaaksi. Valioliiga tarjoaa jännitystä, maaleja ja suuria summia rahaa seuroille. Se on myös tärkeä osa futisfaneille ympäri maailmaa. Seuraamalla uutisia, tuloksia ja kohokohtia voi pysyä ajan tasalla Valioliigan tapahtumista ja suosikkijoukkueiden edesottamuksista.

FAQ

Mitä tarkoittaa Englannin Valioliiga?

Englannin Valioliiga on Englannin korkein jalkapallon sarjataso, jossa pelaa 20 jalkapalloseuraa.

Miten Valioliigassa pelataan?

Valioliigassa pelataan kaksi kertaa kauden aikana, kotona ja vieraissa, jolloin jokainen seura kohtaa toisensa.

Miten putoaminen jaouskous toimivat Valioliigassa?

Kauden päätteeksi kolme viimeiseksi sijoittunutta joukkuetta putoaa Mestaruussarjaan ja Mestaruussarjan kaksi parasta nousee suoraan Valioliigaan.

Kuinka paljon rahaa joukkueet saavat Valioliigaan nousemisesta?

Valioliigaan nouseminen merkitsee joukkueelle noin 90 miljoonan euron tuloja.

Missä voi seurata Valioliigan tuloksia ja uutisia?

Valioliigan viralliselta verkkosivustolta ja eri urheilu-uutissivustoilta voi seurata viimeisimpiä tuloksia ja uutisia.

Kuka on Valioliigan kaikkien aikojen eniten otteluita pelannut pelaaja?

Valioliigan kaikkien aikojen eniten otteluita pelanneet pelaajat ovat Gareth Barry (653 ottelua), Ryan Giggs (632 ottelua) ja Frank Lampard (609 ottelua).

Kuka on tehnyt eniten maaleja Valioliigassa?

Valioliigan kaikkien aikojen eniten maaleja tehneet pelaajat ovat Alan Shearer (260 maalia), Wayne Rooney (208 maalia) ja Andrew Cole (187 maalia).

Mikä on Valioliigan mestaruuksien seurajako?

Valioliigan mestaruudet kausilta 1993-2023 jakautuvat seuraavasti: Manchester United (13 mestaruutta), Manchester City (7 mestaruutta), Chelsea (5 mestaruutta), Arsenal (3 mestaruutta), Blackburn Rovers, Leicester City ja Liverpool (1 mestaruus kullekin).

vedonlyönti247.fi | Englannin valioliiga